Ο Λιμνιώνας, βρίσκεται στο Ανατολικό τμήμα της Κεντρικής Εύβοιας. Η περιοχή προσφέρεται για ήσυχους περιπάτους εντός του οικισμού, διαδρομές στους γύρω χωματόδρομους με μηχανή ή αυτοκίνητο 4×4, μέσα στο πράσινο, βλέποντας από ψηλά το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να ενώνεται με το μπλε του ουρανού. Με τον ερχομό σας, ή κατά την επιστροφή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο, στην καρδιά της πόλης των Ψαχνών.Σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων  από την παραλία του Λιμνιώνα, στα Κατούνια ή Μύλοι, βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με την θαυματουργή εικόνα του, που μπορείτε να επισκεφθείτε και να προσκυνήσετε. Πολύ κοντά στο Λιμνιώνα, σας περιμένει να την εξερευνήσετε, η παραλία της Ακτής. Είναι μια πανέμορφη και απόμερη παραλία και φτάνετε ως εκεί από ένα κατηφορικό μονοπάτι, ή δια θαλάσσης.

Το ψάρεμα είναι ακόμη μια ενασχόληση και γιατί όχι και μια βαρκάδα να θαυμάσετε τις σπηλιές απαράμιλης ομορφιάς ή ακόμη και να ρίξετε άγκυρα σε κάποια απο τις απομωνομένες ακρογιαλιές που θα συναντήσετε. Η άμμος, το ψιλό μαύρο βότσαλο και το πλάτος της παραλίας, συνθέτουν την παραλία του Λιμνιώνα, με το βράχο να την χωρίζει στη μέση.

Για τους λάτρεις του Χειμώνα, της πεζοπορίας, του κυνηγιού και της απόλυτης ηρεμίας, ο Λιμνιώνας θα πρέπει να είναι μια απο τις επιλογές σας, για μια μικρή δραπέτευση απο την καθημερινότητά σας!